sábado, agosto 18, 2012

Blai, un cor de rodamón. L'arròs al forn.


Título: Blai, un cor de rodamón. L'arròs al forn.
Colección: Llegir en Valencià
Autor: Raquel Ricart
Ilustrador: 
Editorial: Fundació Bromera
Fecha de publicación: 01 de juliol 2012


Esto va de: El naixement de Blai és una festa per a la seua família. Sobretot per a son pare, que s'ha passat la vida esperant un fill que herete el seu amor per la terra. Però Blai ha nascut amb una ànima inquieta i no vol ser llaurador. L'arribada de Jeroni, un venedor que recorre els quatre cantons del país, desbaratarà els plans de son pare i despertarà en Blai la seua veritable vocació: viure com un rodamón. I rodant rodant, estendrà la recepta d'un arròs deliciós, cuinat en cassola i preparat al forn.

Autora: Raquel Ricart i Leal (Bétera, 1962) és una escriptora valenciana que ha conreat diversos gèneres literaris, sempre en valencià.
Literàriament es donà a conéixer en guanyar el premi Malvarrosa (1980) de literatura infantil. També ha publicat el text dramàtic «Ferrabràs» (1990) que va ser posat en escena per Bambalina Titelles, la novel·la negra «Un mort al sindicat» (1999) i les novel·les juvenils «Van ploure estrelles» (2001) i «El quadern d’Àngela» (2010), guanyadora del Vé Premi Vila de Paterna i Premi Samaruc 2010. El 2010 guanyà el prestigiós Premi Andròmina de narrativa amb la novel·la «Les ratlles de la vida».
Raquel Ricart també ha participat dins del projecte editorial de la Fundació Bromera "Llegir en valencià per a conéixer-nos" amb el volum «Costums i tradicions» i en "Llegir en valencià amb molt de gust" amb el volum "Blai, un cor de rodamón". També col·labora ocasionalment amb columnes d’opinió en el diari El Punt. El 2011 ha rebut el Premi de la Crítica de narrativa dels escriptors valencians i el 2011 ha guanyat el Premi de Narrativa Juvenil Bancaixa per "En les mars perdudes". Bromera 2012.

Opinión personal: Hasta la fecha, es el mejor relato que he leído de esta nueva entrega de Llegir en valencià, un relato muy ameno y bonito que te adentra en la aventuras de Blai, un chico que no quiere quedarse a trabajar la tierra como su padre, su verdadera pasión es la de ser Rodamón. Se nos muestra un tipo de actividad que era bastante común aquí en la Comunidad Valenciana hace tiempo, en los pueblos apenas habían tiendas y como no había tampoco posibilidad de ir hasta ellas, eran las tiendas o los Rodamons los que iban a los pueblos, llevando toda clase de artículos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario