miércoles, agosto 22, 2012

Amos i criats. L'olla de Nadal


Título: Amos i criats. L'olla de Nadal
Colección: Llegir en Valencià
Autor: Enric Lluch
Editorial: Fundació Bromera
Fecha de publicación: 14 de juliol 2012

Esto va de: Teresa comença a treballar de criada a les ordres d'un tal Pere Lafarga, un senyor que ha comprat una de les millors cases del poble i que pretén sembrar unes pomes que alguns atribueixen al mateix dimoni! Lafarga, en canvi, diu que allò es pot menjar, i que damunt serà molt útil en èpoques de fam. Però no tots estan d'acord, perquè a voltes la mentalitat de la gent no està disposada a acceptar les coses que vénen de fora. Fins que les tasten i... Vos imagineu ara una olla de Nadal sense creïlles?

Opinión personal: Bueno, ya tocaba otra buena novela dentro de esta colección, las últimas no estaban gustándome nada y con esta he vuelto a recuperar el buen sabor, muy bien escrita y con algo que contar, las relaciones de los señores y criados siempre me han gustado, especialmente las de época Victoriana, pero nunca había leído nada de época valenciana, así que ha sido una novedad y encima me ha gustado. Solo le atribuiría un pero, y es el final que no me ha gustado jejeje, esperaba otro desenlace.

Receta: Ingredients (per a sis persones, poc dalt o baix)
  • 400 grams de cigrons
  • Dos naps mitjans o grans
  • Un napicol mitjà
  • Una xirivia mitjana
  • Tres carlotes mitjanes
  • Cinc creïlles mitjanes
  • Dos trossos de penca
  • Una branqueta d'api
  • Mitja col
  • Un quart de quilo de carn de gallina
  • Un pit de pollastre
  • Un quart de quilo de garreta de vedella
  • 100 grams de cansalada
  • Tres blanquets
  • Una botifarra de ceba
  • Un os de vedella (millor si és genoll), un altre de porc i un altre de pernil.
  • Un quart de quilo de corbets (espinada de porc)
  • Unes quantes pilotes de carn de porc i de vedella
  • Un manoll de julivert
  • Una miqueta de safrà
  • Oli, aigua i sal
  • 400 grams d'arròs

No hay comentarios:

Publicar un comentario