Título: Amos i criats. L'olla de Nadal
Colección: Llegir en Valencià
Autor: Enric Lluch
Editorial: Fundació Bromera
Fecha de publicación: 14 de juliol 2012
Esto va de: Teresa comença a treballar de criada a les ordres d'un tal Pere Lafarga, un senyor que ha comprat una de les millors cases del poble i que pretén sembrar unes pomes que alguns atribueixen al mateix dimoni! Lafarga, en canvi, diu que allò es pot menjar, i que damunt serà molt útil en èpoques de fam. Però no tots estan d'acord, perquè a voltes la mentalitat de la gent no està disposada a acceptar les coses que vénen de fora. Fins que les tasten i... Vos imagineu ara una olla de Nadal sense creïlles?
Opinión personal: Bueno, ya tocaba otra buena novela dentro de esta colección, las últimas no estaban gustándome nada y con esta he vuelto a recuperar el buen sabor, muy bien escrita y con algo que contar, las relaciones de los señores y criados siempre me han gustado, especialmente las de época Victoriana, pero nunca había leído nada de época valenciana, así que ha sido una novedad y encima me ha gustado. Solo le atribuiría un pero, y es el final que no me ha gustado jejeje, esperaba otro desenlace.
Receta: Ingredients (per a sis persones, poc dalt o baix)
- 400 grams de cigrons
- Dos naps mitjans o grans
- Un napicol mitjà
- Una xirivia mitjana
- Tres carlotes mitjanes
- Cinc creïlles mitjanes
- Dos trossos de penca
- Una branqueta d'api
- Mitja col
- Un quart de quilo de carn de gallina
- Un pit de pollastre
- Un quart de quilo de garreta de vedella
- 100 grams de cansalada
- Tres blanquets
- Una botifarra de ceba
- Un os de vedella (millor si és genoll), un altre de porc i un altre de pernil.
- Un quart de quilo de corbets (espinada de porc)
- Unes quantes pilotes de carn de porc i de vedella
- Un manoll de julivert
- Una miqueta de safrà
- Oli, aigua i sal
- 400 grams d'arròs
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