lunes, agosto 20, 2012

La sort del geperut. La fideuà


Título: La sort del geperut. La fideuà
Colección: Llegir en valencià
Autor: Pepa guardiola
Editorial: Fundació Bromera
Fecha de publicación: 7 de Julio de 2012

Esto va de: Hi ha que diu que la fideuà fou un invent d'un pescador de Gandia, que tingué l'ocurrència de substituir l'arròs de la paella de peix per fideus. Però potser no va ser pensat i fet, sinó que el pescador va trobar, amagada a les muntanyes de la Safor, una vella recepta, herència d'un temps antic i màgic. D'un temps que ens parla de dos bessons, la pescadora Marina i Biel el geperut, i de les aventures que van viure a una banda i altra del mar, des dels cingls de la Marina a la ciutat d'Orà.

Autora: Pepa Guardiola Chorro (Xàbia, Marina Alta, 1953), coneguda simplement com a Pepa Guardiola, és una escriptora reconeguda en l’àmbit de la narrativa contemporània valenciana i mestra de primària.
Ha publicat nombrosos contes i més d'una vintena de llibres de literatura infantil i juvenil, entre els quals destaquen, L’engruna de cristall (Edicions del Bullent 1991) guardonat amb el Premi Carmesina de narrativa infantil; El Talismà del temps (Edicions del Bullent 1994) Premi Samaruc; Collidors de neu (Voramar, 1995) Premi de literatura infantil i juvenil Mediterrània; Tres titelles embruixats (Editorial Cruïlla, Vaixell de Vapor, 2000); Una llar en el món (Edicions Bromera 2001), L’univers de les idees perdudes (El Pirata 2010).
En 2009 es va estrenar en la novel·la per a adults amb l'obra El desordre de les dames (Edicions Bromera, 2009) guardonada amb el Premi Enric Valor. És una novel·la històrica centrada en episodis del segle XIII i la conquista de València, que reivindica el paper de les dones d'aquella època, que tan ocult ha estat al llarg dels segles. La seva obra està catalogada en diversos mitjans.

Opinión personal: Bastante floja esta nueva entrega de Llegir en valenvià, me esperaba mucho más de esta autora y la verdad es que me ha defraudado. No me ha engancho para nada el libro, el argumento muy simple y con poca gracia, personajes planos que no transmiten nada, en definitiva que no lo recomiendo, lo único bueno su brevedad, un rato por la tarde y asunto terminado, por el resto, muy olvidable.

No hay comentarios:

Publicar un comentario